Gülüş tasarımı nasıl yapılır? Sorusunun cevabı birçok işlemi içine alır. Hastanın yüz, dudak, çene, ağız, diş ve diş eti yapısına, mevcut sorunlarına ve estetik beklentilerine göre uygulanacak işlemler değişir.
Bunlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkündür:
- Diş temizliği ve parlatma (Detertraj-Küretaj-Polisaj)
- Laminate Veneer (Yaprak porselen, porselen lamine)
- Profesyonel diş beyazlatma
- Piezoosteotomi veya sert doku lazeri (Eğer kemik müdahalesi gerekiyorsa)
- Gingivektomi (Diş etlerinin boyları birbirine eşit değilse bunlar yumuşak doku lazeriyle kısaltılır ve milimetrik olarak denkleştirilir.)
- Kompozit Lamine (Bu tedavi ise; estetik dolgu, İnley-Onley Uygulamaları, Bonding gibi uygulamaları içerir.)
- Zirkonyum kaplamalar
- İmplant ya da köprü tedavisi (Eksik dişler için)
- Diş teli gibi ortodontik tedaviler
- Çürük dişlerin tedavisi
- Tam seramik kaplama (Empress, Emax)
- Pembe estetik (Diş eti estetiği)
- Şeffaf plak tedavisi
- 3 boyutlu dijital diş hekimliği uygulamaları (CAD/CAM yöntemleri
- Diş bakımınızı düzenli yapın. Sadece diş fırçasıyla yetinmeyin. Etkili bir temizlik için; ağız gargarası, ağız duşu, diş ipi ve arayüz fırçası gibi ürünlerden yararlanın. Porselen kron veya lamine kullanıyorsanız alkollü gargara çeşitlerinden uzak durun.
- Aşındırıcı içeriğe sahip diş macunlarından kaçının. Bunlar restorasyon yüzeylerinin çizilmesine yol açabilir. Aşındırıcı özellik taşımayan, florür içerikli macunlar tercih edin.
- Şişe kapağını, metal cisimleri, kalemi dişinizle ısırmak, yiyeceklerin sert kabuklarını dişlerinizle kırmaya çalışmak, tırnak yemek, diş gıcırdatmak ve benzeri hareketler yapmayın.
- Diş hekimi kontrollerinizi aksatmayın. Her 6 ayda bir muayeneye gidin.
- Aşırı sigara kullanımından, çok fazla çay-kahve tüketiminden de sakınmalısınız. Bunlar diş taşları oluşturabilir ve porselen yüzeylerde lekelenme yapabilir.